تعامل شورا و شهرداری در پیشرفت عمران شهری
شور و مشورت يك امر عقلي و سنتي پسنديده، معمول و متداول بين مردم مابوده و شورا حامل بار ارزشي فرهنگي، عقيدتي و تاريخي است و چه بسيار معضلات خانوادگي و اجتماعي در مناسبات انساني و روابط بينالمللي كه با مذاكره، مشاوره، گفتگو و مكالمه حل و فصل شده و ميشود. چه مشکلات و موانعی كه با سرانگشت تدبير و همفكري و مشورت انسانهاي اهل فكر و انديشه گشوده و چه بسيار اختلاف نظراتی كه در ساية شور و مشورت به وحدت عمل منجر ميگردد و جلو تصميمات عجولانه و ناصواب گرفته ميشود .چنانكه در صدر اسلام، در عصر پيامبر(ص) و پس از آن، شور و مشورت به عنوان يك سنّت زيبا و پسنديده در ميان مسلمين، رايج و مرسوم بوده است. ودرقرآن نیز به مشورت و شور تاکید شده است . خداوند درقرآن به پیامبر ( ص ) میفرماید: اي پيامبر! به جهت رحمت از جانب خداوند بر مؤمنين نرمخو شدي. اگر درشت خوي و سنگدل بودي هر آينه آنان از اطرافت پراكنده ميشدند. پس در برابر لغزش انان، آنها را عفو كن و برايشان از خدا آمرزش بخواه و در امر (ادارة امور جامعه) با آنان مشورت كن. پس آنگاه كه عزم كردي، به خدا توكل كن كه خداوند توكل كنندگان را دوست دارد.(1) و یا خداوند درتوصیف مومنین میفرماید : براي كسانيكه ايمان آوردهاند و بر پروردگارشان توكّل نمودند و آنان كه از گناهان كبيره و فواحش اجتناب ميورزند و زمانيكه غضبناك ميشوند ميبخشند و آنان كه فرمان پروردگارشان را اطاعت ميكنند و نماز را برپا ميدارند و (اداره) امورشان بين آنها با مشورت است و از آنچه روزيشان كرديم در راه خدا انفاق مينمايند.(2) لذاباعنایت به توصیه وتاکید اسلام بر مشاوره در كارها و تصميمگيريها، حتي در مسايل جزيي ، ضرورت و لزوم و اهميت مشاوره در مسايل مهمتر و حياتيتر و امور عام و مشترك و سرنوشتساز فردي و اجتماعي ضروری است بنابراین فلسفه مشورت در نگرش اسلامي، يافتن بهترين راهها و اتخاذ موفقترين تصميمات براي رسيدن به اهداف فردي و اجتماعي است كه موارد مذکورنشان ازاهمیت شورا و مشورت دارد.
تعامل مشترک بین شورا و شهرداری
تعامل مشترک میان نهاد سیاست گذارشورا و مجموعه شهرداری زمینه ساز پیشرفت وتوسعه چشمگیروافزایش میزان رضایت مندی عموم شهروندان ازخدمت رسانی مجموعه مدیریت شهری است و اعضای شورای اسلامی شهر که بعنوان نمایندگان مردم ، وظیفه سیاست گذاری و برنامه ریزی برای توسعه و پیشرفت شهر و نیز نظارت عملی برحسن انجام اموردرمسایل شهری رادارند ودراین میان استفاده ازابزارهای نظارتی حق قانونی آنهااست . ازطرف دیگرشهرداری یک نهادخدمت رسانی است که باانجام وظایف گوناگون ومتنوع دربین سایردستگاههای خدمت رسان شهری ، بیشترین ارتباط وتعامل راباشهروندان دارد وچنانچه اشاره شد اعضای شورای اسلامی شهرنیزمنتخبین شهروندان هستند این دومجموعه میتوانند باطرح واجرای ایده های سازنده ، بسیاری ازمسائل ومشکلات شهر راحل کرده و آن شهررابه بهترین و والاترین جایگاه خودبرسانند وزمانی این موضوع جامع عمل خواهد پوشید که :
مشارکت و همفکری مردم دراداره امورشهر که یکی ازمسائل حائز اهمیت هرجامعه ای است دربین شهروندان رواج یافته وشهروندان خودراجداازمجموعه شورا و شهرداری ندانند. انشا…
به قلم : سعید حیدری – کارشناس برنامه ریزی و بودجه شهرداری ایلخچی ( شهردارسابق چاراویماق ) ومشاور شورای اسلامی استان آذربایجانشرقی
پينويسها:
1. آل عمران / 159
2. شورا / 38
ثبت دیدگاه